En Francesc Badia i Cantenys, casat amb la Carolina Serrat i Montada, amb qui tenia una filla, Carme, era operari del taller d’indústries gràfiques La Renaixença, fins a l’1 d’abril de l’any 1888 dia en què va iniciar al núm. 6 del carrer Montjuïc del Carme un petit taller d’impremta, amb una minerva i algunes caixes. L’any 1893 va ampliar el taller amb moderació, i per necessitat d’espai el va traslladar al carrer del Carme núm. 15. Aquí no va acabar tot, de mica en mica va poder anar ampliant el negoci. L’any 1894 obtingué, de l’Ajuntament de Barcelona, el permís per instal·lar un motor de gas en un local del carrer Dr. Dou núm. 14, on va traslladar poc més tard la impremta, i on llogà l’entresòl de la mateixa finca per instal·lar-s’hi amb la seva família, que aviat es va veure ampliada amb el naixement de la segona filla, Carolina, el 1903.
Modestament i amb esforç, l’empresa segueix creixent i al 1906 compta amb una plantilla formada per 17 operaris, el més jove de tots Josep Folch i Trilla, de només 15 anys.
Amb la mort l’any 1914 de Francesc Badia i Cantenys, assumeixen la direcció de l’empresa la seva vídua i la seva filla gran, Carme, amb la inestimable col·laboració d’en Josep Folch. Des d’aquest moment i fins el 1919 l’empresa queda registrada amb el nom d’"
Impremta Vídua de Badia Cantenys". El 1919 s’inicià amb uns fets molt dolorosos per la família, el dia 17 de gener, mor la Carme Badia, la filla gran, i delicada de salut i molt afectada per la mort de la seva filla, cinc dies més tard, el 22 de gener mor Carolina Serrat i Montada. El mateix dia de la seva defunció i en presència del notari es nomena el Consell de Família de la filla petita, Carolina, que va ser ingressada al Col·legi Jesús i Maria del barri de Sant Gervasi perquè amb 15 anys era menor d’edat. El formen els oncles Francesc Serrat i Montada i Francesc Serrat i Elps; els doctors Fausto Berini, Felip Proubasta, Benito Oliver Rodes, l’advocat Josep M. Milà i Camps, i en Josep Folch i Trilla. El Consell de Família ha d’assignar entre ells els càrrecs de Tutor i Protutor, per als quals són nomenats Josep M. Milà i Camps i Francesc Serrat i Muntada.
En aquests moments es torna a fer un canvi de nom al registre mercantil i la impremta passa a anomenar-se: "Impremta Badia de Carolina Badia Serrat". I qui en queda des d’aleshores com a gerent és en Josep Folch, que va donant comptes i detalls de la marxa del negoci al Consell i a la Carolina. Aquesta continuada relació entre ells dos els porta a l’afecte i la confiança fins arribar al seu compromís, que es farà efectiu el dia de la Mercè de l’any 1924 al santuari de la Mare de Déu de Montserrat. El 25 de juliol de 1925 neix el primer dels tres fills, en Carles; el 17 de maig de 1927 el segon, en Jordi; i el dia 2 de juny de 1929, en Xavier.
L’any 1933 la impremta es trasllada al carrer del Pintor Fortuny núm. 2 bis (posteriorment amb l’obertura del carrer fins a la Rambla li és donat el número 16), una finca que també es lloga amb les mateixes condicions que l’anterior al carrer del Dr. Dou, és a dir, com a taller a la planta baixa i habitatge al pis superior.
Amb esforç i sacrifici s’aconsegueix tirar endavant el negoci, però el país es veu immers en una conflictiva situació social, suportant moments de vagues i desordres públics que el porten, el 18 de juliol de 1936, a l’inici d’una guerra civil. Pocs dies després de l’inici de la guerra, el Comitè de Propaganda va expropiar la impremta i durant el temps del conflicte armat va estar sota el control d’aquest Comitè; això no obstant, en Josep Folch no va perdre el contacte amb el que era el seu negoci, ja que per mitjà d’un acord amb les autoritats del moment aconsegueix mantenir el seu lloc de treball com a gerent. Això va permetre que un cop finalitzada la guerra, pogués recuperar-ne la titularitat.
Tornaren antics i nous clients confiant en el bon tracte i diligència en els treballs.
Dins del constant moviment d’operaris del taller es mereix un record especial l'Antoni Espín, "el ministre", de qui deien que en sentir les sirenes antiaèries, s’enduia de la mà els tres germans, i sense tocar els peus a terra, anaven fins al refugi mes proper. Va mantenir la seva fidelitat i constància fins a la jubilació dins l’empresa.
Els fills, Carles, Jordi i Xavier s’anaven incorporant a l’empresa quan l’edat els ho permetia.
L’any 1953 amb esforços, però amb facilitats dels propietaris, es compra el local actual.
El 1958 en Jordi i en Xavier contrauen matrimoni amb Maria Castell i Montserrat Romaní. Del matrimoni Folch-Castell, neixen cinc fills: Carles, Víctor, Francesc, Dolors i Marta, i del matrimoni Folch-Romaní en neixen quatre: Xavier, Montserrat, Albert i Jordi.
El 1970 s’inicien uns anys malaurats, el 14 de maig mor Montserrat Romaní; el 1973 Josep Folch Trilla, i el 1974, en un accident fortuït, té lloc la mort de Carles Folch Badia a la platja de Begur.
El 1976 Xavier Folch Badia contrau segones núpcies amb Fe Montserrat Alonso; d’aquest matrimoni neixen David i Marc.
La impremta segueix amb la titularitat de Carolina Badia Serrat, que a causa de l’edat avançada traspassa el negoci als seus fills Jordi i Xavier, que n’eren gerents, i prenen la titularitat com a Impremta Badia de Jordi i Xavier Folch Badia, Comunitat de Béns. És en aquesta època que es fa el pas de la impressió en tipografia a la introducció de l’òfset i posteriorment s’introdueix la informàtica, que canviarà totalment els sistemes de preimpressió. Per la necessitat d’espai, es lloga un local al carrer Peu de la Creu núm. 16, al mateix barri. Poc temps després es té l’oportunitat de comprar aquest local.
L’1 d’agost de 1996 es produeix la mort als 93 anys de Carolina Badia Serrat.
La impremta segueix actualment amb l’administració i col·laboració familiar de Xavier Folch Badia, Xavier Folch Romaní, Jordi Folch Romaní i Víctor Folch Castell, mantenint el nom tradicional i històric d’IMPREMTA BADIA.